Η εικόνα των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, είναι διαθέσιμη στο μέγεθος των 15x20, 20x28, 30x40, 40x60, 50x70, 100x80 εκατοστών. Από εξαιρετικά υλικά, τα οποία συνάμα χαρίζουν υψηλή ανθεκτικότητα και περίφημη όψη. Με σμιλευμένα σκαλίσματα στα πλάγια και κρυστάλλινο γυαλιστερό βερνίκι, που ντύνει περίτεχνα την επιφάνεια της εικόνας.
Στα Μοναστηριακά Είδη θα βρείτε εικόνες και εργόχειρα από το Άγιον Όρος, κατασκευασμένα πρωτίστως, με απόλυτη πίστη, σεβασμό και αφοσίωση στα Ιερά και Ορθόδοξα πρότυπα.
Για τηλεφωνικές αγορές ή επιπλέον πληροφορίες, απευθυνθείτε στο: 6942916767
Περιγραφή | |
Λίγα Λόγια για τον Άγιο: | Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής και φιλόσοφος. Καταγόταν από πλούσια ειδωλολατρική οικογένεια της Καρχηδόνας της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια. Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ο Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Επειδή η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του, εκείνος κατέφυγε στο διάσημο τότε μάγο Κυπριανό. Όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, ο Θάσκιος, όπως ήταν το ειδωλολατρικό του όνομα, έκαψε όλα τα μαγικά του βιβλία, ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτιστεί και να γίνει ιερεύς. Αφού μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς, αποσύρθηκε και μελέτησε κατά μόνας την Αγία Γραφή και τους εκκλησιαστικούς πατέρες. Ανήλθε όλες τις ιερατικές βαθμίδες και τέλος εξελέγη Επίσκοπος Καρχηδόνος. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής του δράσης χειροτόνησε ως διακόνισσα την Ιούστα, η οποία είχε μετονομασθεί σε Ιουστίνα. Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό το διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία, όπου ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε μαζί με την Ιουστίνη. Η μνήμη τους τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε έτος στις 2 Οκτωβρίου. Σημείωση: Ο Μιχαήλ Ι. Γαλανός, στο έργο του «Οι Βίοι των Αγίων» έχει διαφοροποιημένο τον βίο του Άγιου Κυπριανού, και θεωρεί ιστορικές ανακρίβειες όλα τα περί μαγείας, που αναφέρονται για το πρόσωπο του συγκεκριμένου Άγιου. |